I november kommer vi ha provträningar öppna för intresserade spelare. Kontakta Markus på telefon 0739-892165 vid intresse.

Referat: Utbynäs SK - Lunden Överås BK
Oavgjort i toppmötet.
2023-05-15 21:09

Lunden kom till Lenmingvallen i delad serieledning medans vi skuggade 3 poäng bakom på femteplats.  Men vi har verkligen känt att vi intebfårr betalt för bra spel i två av våra matcher så gott hopp om poäng fanns. Det blir dock svårare att ta poäng när vi match efter match måste byta uppställning då vi saknar spelare pga skada och sjukdom. Idag saknade vi 9 spelare som alla skulle kunna konkurrera om en plats. Starkt då att match efter match gör bra insatser och aldrig är långt ifrån poäng.

Men, det blir också svårare när tränaren tar dåliga beslut, vilket skedde idag. Vi anpassade vårat spel för mycket efter motståndarna och utifrån våra skador och det är svagt coachande. I första halvlek försöker vi spela enkelt och minimera misstagen då vi kände att defensivt har vi nog koll på Lunden då vi vet hur de spelar. Men vårat egna spel havererade totalt och det blev fotboll på Lundens villkor och de leder med 1-0 I halvlek och det är inte orättvist även om 0-0 inte heller hade varit orimligt.

I halvlek ber jag om ursäkt för usel taktik och vi bestämmer oss för att spela våran fotboll. Och vi går ut och styr andra halvlek. Det är inte så att vi radar upp chanser men det är ändå vi som kontrollerar matchen med ett mycket bättre passningsspel. 1-1 kommer genom stekheta Mackan som nickar in ett fint inlägg. Sen står det lite och väger tills de får en straff i 89e. 1-2 och man är på väg att ge upp. Men vi trycker upp och efter att Christer offrar sig och tar en smäll men vinner duellen så landar bollen hos Adam som slår ett instick till Mackan som drar in 2-2 och stor glädje. Men ändå inte, sett till andra är halvlek så skall vi vinna. Men en poäng får duga och vi är fortfarande med i toppen.

3: Adam

2: Mackan

1: Lukas

Referat: Älvängens IK - Utbynäs SK
Målrik tillställning i Älvängen.
2023-05-07 10:40

Efter förra veckans snöpliga förlust då vi spelade bra stora delar av matchen men bollen vägrade gå in i mål så åkte vi till Älvängen i hopp och att denna gången få göra mål istället.

Egentligen finns inte mycket att säga om matchen eftersom planen var för dålig så det blev inget spel utan väldigt chansartat då bollen rullade som att den var triangelformad. Så det var rakt spel och mycket krigande. Och vi krigade bäst trots 6 skadade och ytterligare 2-3 borta av annan anledning.  Med endast 15 spelare i truppen då vi helt enkelt är så skadeskjutna att vi inte hade fler tillgängliga så visade vi vikten av en bred trupp. En enorm eloge till alla, men främst till de killar som inte spelat många minuter i år men kliver in sista 20-30 idag och krigar för laget och hjälper oss säkra tre poäng. Mackan gör 4 mål och Joel gör en formidabel insats på högerbacken, i övrigt finns inte mycket spelmässigt att tillägga.

3: Joel

2: Mackan

1: David

Referat: Utbynäs SK - SKIF Semberija
En kavalkad i missade chanser gav snöplig förlust.
2023-05-01 01:36

Kort referat denna gång. Vi gör en väldigt bra första halvlek där vi radar upp chanser. 2-3 rena frilägen, öppet mål från 2 meter, avslut från 3 meter, avslut från 2 meter. Och allt kulminerar med att vi får straff efter 40 min, som går i ribban och ut till en motståndare och 15 sekunder senare har de gjort 0-1.

Andra halvlek är inte lika bra men vi skapar många chanser men de gör mål på en kontring.

Det var en sån dag. Vi går vidare och siktar på nästa match.

3: Basse

2: Christer

1: Gabbe

Referat: Finlandia Pallo AIF - Utbynäs SK
Stabil vinst på Hisingen.
2023-04-22 13:03

Efter förra veckans seger mot Västkurd åkte vi till Tuvevallen för att möta Finlandia/Pallo som förra året höll till i toppen av serien och hade börjat serien lovande så vi kände att detta kan bli tufft.  Vi är dessutom skadeskjutna för tillfället med inte mindre än 8 skadade spelare i truppen och dessutom hade Max förhinder. Så återigen en nykomonerad elva från veckan innan.  Men vi kände att vi hade ett starkt lag och trodde på en bra insats.

Vi börjar matchen mycket  mycket bra och spelar utifrån de linjer vi vill och hittar de ytor vi pratar om och skapar i matchinledningen 3-4 bra chanser. Men sen äter sig Finlandia in i matchen med ett metodiskt passningsspel, trevligt att nöta motståndare som likt vi fokuserar på sitt eget spel och inte bara att förstöra för de andra. Finlandia känns plötsligt något bättre än oss men just som vi spelar rätt svagt gör vi 1-0. Mackan plockar upp en boll och driver mot mål, tar sig förbi och skjuter men målvakten räddar, dock inte bättre än att returen går till en vaken Holmaberg som agerar istället för reagerar och löper med och är först på returen som slås in i mer eller mindre öppet mål, skönt!!

Sista kvarten av första är svag av oss, eller stark av Finlandia, eller lite av båda.

Vi pratar om lite saker att förbättra i andra, gör några positionsbyten och det slår oerhört väl ut.

Vi blir starkare defensivt och stänger av Finlandia mer och vinner fler bollar. Med Adam på mitten istället för i backlinjen så får vi hans enorma förmåga att sätta press och då kommer Gabbes briljans med bollen till bättre användning och Gabbe är helt lysande sista 30. Trär in bollar på en Mackan som konstant löper i djupet och hotar. Med hjälp av Holmbergs offensiva löpningar så gör Mackan 2 mål och Holmberg ytterligare ett på en retur igen efter Mackans avslut. Resten av matchen kontrollerar vi och lämnar Hisingen med 3 underbara poäng i bagaget.

Stort tack till Finlandia för en god match och till domarteamet för en god stämning. Uppfriskande med en domare som erkänner misstag istället för att börja vifta med gula kort när han gör misstag.