SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Utbynäs Sportklubb
Utveckling, Samhörighet och Kamratskap
 
Referat: Ytterby IS - Utbynäs SK
Bitter förlust på övertid
2024-05-13 13:46

Med två raka segrar i ryggen åkte vi till Ytterby för att möta en av favoriterna till seriesegern. 

 

Och återigen får vi bortfall av spelare samtidigt som många av våra spelare tyvärr är en bra bit ifrån 100% form. Men, med det sagt ändå en bra känsla för vi hade en bra trupp med oss och spelare som vi trodde skulle orka 45 min. Så matchplanen blev därefter. 

 

Och spelarna skall ha en stor eloge. Mot tufft motstånd följer de matchplanen helt perfekt och med 7 minuter kvar står det 1-1 och Alex tar bollen, vänder bort målvakten och skall från 2 meter slå in bollen i öppet mål men får tyvärr felträff och en back räddar på mållinjen. Mål där och vi åker förmodligen hem med 3 poäng. Nu får vi istället en sk. soft straff emot oss i 92a min. Och åker hem med noll poäng. 

 

Bittert!

 

3: Oliver

2: Basse

1: Alex

Referat: Utbynäs SK - Croatia Göteborg 
Vinst i kaosmatch.
2024-05-04 09:42

Seger och 3 poäng. Men en tränares mardröm ändå. För matchen blev precis motsatt som det var tänkt. Istället för kontrollerat spel och tidiga bollvinster så blev det en match som mer liknade handboll med målchanser åt båda håll i nästan varenda anfall, i första halvlek. Det står 3-2 efter 18 min och det kunde stått 5-5. Och det gick inte riktigt att sätta fingret på vad vi gjorde fel. Men vi kan tacka Oliver för att vi ledde i halvlek. Positivt med Mackan tillbaka med 2 mål varav ett klassmål även om både han och Tobbe tröttnade i andra halvlek. 

 

I halvtid gör vi en formationsförändring och ett byte. Det slår väldigt väl ut. Vi gör dessutom ytterligare byten och alla fem avbytare kliver in med nödvändig energi och i andra halvlek är det en överkörning av oss. De skapar en farlig målchans där Oliver återigen räddar oss men sen gör vi 4-2 och strax därefter 5-2 och sen är matchen över. Vi kunde och borde gjort 10 men vinst med 7-2 får duga. Men vi behöver höja våran koncentrationsnivå och bli bättre i våra värderingar när vi skall spela kort eller långt. 

 

3: Julius

2: Oliver

1: Pontus

Referat: SKIF Semberija - Utbynäs SK
Inte snyggt, men otroligt starkt.
2024-04-26 08:01

Med två tuffa förluster i ryggen och nära 10 spelare borta pga skada, jobb, resa så åkte vi till Bergsjövallen för att möte Semberija. Med 1,5 timma till match bestämde sig coach för hur vi skulle spela, då först kom besked vilka som var tillgänliga fullt ut. 

 

Det blev en matchplan som handlade om att idag skulle vi inte förlora. Idag skulle vi tvärtom mot vad vi brukar ge bort bollinnehavet, ge bort initiativet och helt enkelt hålla nollan. Vi ställde ut en 5-3-2  och lät Semberija komma mot oss med allt de hade offensivt. Många skickliga spelare med framförallt deras oerhört skickliga lagkapten, men tanken var att få honom felvänd istället för rättvänd och det funkade stora delar. Semberija skapar nån chans här och där men det känns egentligen bara farligt en gång då Oliver tappar en boll men revanscherar sig med en snabb reaktion och Nic kan rensa. I halvlek tvingas Tobbe gå av så ytterligare avbräck. In med Alex på topp, Alex som varit sjuk i veckan och haft problem senaste månaden så känslan var att kör så länge du orkar. Detta blev matchavgörande. För andra halvlek är jämnare. Vi vårdar bollen bättre och försvarar inte enbart. Och i 85 slås en boll upp till Alex som tar emot och håller undan försvararen och sätter bollen i djupet på Ershad tar en lång löpning utmed sin kant, ner mot hörnflaggan och slår in bollen, vilket vi ägnat halva träningen åt i tisdags. I boxen kommer Berin, som ständigt löper, och bollen landar och Berin blir mer eller mindre kapad, känslan var straff men liggandes slänger sig Berin och slår in bollen i öppet mål, eufori. Resten av matchen, 5 min + 6 min tilägg har vi hyfsad koll och det är egentligen aldrig nära 1-1. 

 

En stor eloge till alla spelare som samlar ihop sig, krigar tillsammans och åker hem med 3 poäng. Fotboll handlar om kvalitet, men utan krigande och löpande så kvittar kvalitén. Och igår hade vi båda. Nu bygger vi vidare på detta. Varenda spelare gör en bra insats, men tyvärr ges endast tre poäng i matchens spelare.

 

3. Jeppe

2. Berin

1. Alex

Referat: Utbynäs SK - Götaholms BK
En uppvisning i misstag
2024-04-23 09:09

Storförlust. Massor med tekniska misstag och vid nästan varenda insläppt mål tappar vi boll i anfall och åker på kontring och därefter är vi bolltittande istället för att plocka upp markering på deras enda gubbe som sen ensam slår in bollen  i mål från några meter. 

 

3: Robles

2: Berin

1: Abdi

 

Skärpning krävs framöver. Slut på meddelandet. 

Referat: Älvängens IK - Utbynäs SK
Svag insats under svåra omständigheter.
2024-04-15 11:14

Match borta mot Älvängen. Blåsigt och en väldigt "studsig" konstgräsplan gav en ganska dålig match och hafsig match med många tekniska misstag från båda lagen men Älvängen var hungrigare och vinner ändå rättvist. Vi har mycket boll men får inte ut något av det, istället är det Älvängen som kontrar några gånger och är farligare och utan några vassa ingripanden av Oliver så kunde vi förlorat större. 

 

Som sagt många tekniska misstag som vi inte brukar göra. Felpass och missade mottagningar av spelare som inte brukar göra detta

 Svåranalyserat så enkla analysen är att vi tar med oss lärdomen att de som springer mest vinner oftast. 

 

3: Oliver

2: Haron 

1: Max

 

 

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 17/5 19:00
1 - 2  
Ons 15/5 19:15
7 - 1  
Tor 9/5 12:00
2 - 1  
Fre 3/5 19:00
7 - 2  
Ons 1/5 15:00
4 - 2  
Sön 28/4 17:30
7 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotbollssektionen, 07/11 08:24 
Fotbollssektionen, 13/05 20:06 
Fotbollssektionen, 06/05 10:17 
Fotbollssektionen, 05/05 08:47 
Fotbollssektionen, 29/04 10:01 
Fotbollssektionen, 27/04 22:04 
Nyheter från föreningen
 
Våra Huvud Sponsorer
VÅRA SKYLT/FLAGG SPONSORER
Samarbeten