SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Utbynäs Sportklubb
Utveckling, Samhörighet och Kamratskap
Stenkullen GoIK
1 - 0
Utbynäs SK
Stenkullen GoIK1 - 0Utbynäs SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 07 april, 13:00
Plats:Stenkullens IP 2 KG
Tävling:
Matchnummer: 060101001
Samling:11:15
Bitter förlust i premiären.
2023-04-07 15:48

Äntligen var det dags. Efter 3 månader av hårt arbete i regn och snö och minusgrader så var det äntligen dags för seriepremiär.  Solen sken, ca 10 plus och allt kändes otroligt bra. Motståndare var Stenkullen på bortaplan. Ett lag som är väldigt olikt vårat lag. Vi försöker spela boll genom linjer och de spelar rakare med mycket kamp. Ett möte mellan två olika spelstilar. 

 

Stenkullen fick avspark och började med det bäst. Lång boll och upp och jaga och massa energi. Vi kom inte riktigt rätt i våra spelvägar och deras press fick utdelning. Sakta men säkert började dock deras energi gå ner och vi började få till vårat passningsspel och tar oss igenom deras lag och börjar skapa lägen för inlägg och avslut men försvarare lyckades rensa våra försök i sista sekund om och om igen. Men om man fortsätter nöta på med ett snabbt passningsspel och skapa kombinationer så brukar de bra målchanserna komma till slut. Så blir också fallet denna gången och vi skapar tre riktigt bra chanser innan halvlek. Först Gabbe som lyfter en boll över deras backlinje där David kommer löpandes och från straffpunkten ungefär är helt fri men avslutet på volley går över. Men bästa chansen har Tobbe som får bollen utanför straffområdet till vänster och vrider ett skott mot bortre krysset men målvakten gör en kvalificerad räddning. Något han skulle gör flera gånger i matchen. 

 

Andra halvlek börjar med att vi tar tag i spelet igen och trycker ner motståndarna lågt på egen planhalva. Och skapar flera halvchanser men återigen är det hårt arbetande och uppoffrande försvarare i vägen gång efter gång. 

 

Efter 65 min får Stenkullen en onödig hörna i ett av deras fåtaliga anfall. En bra utförd variant senare så ligger bollen i vårat mål. Ett riktigt slag i ansiktet då känslan just då vore att vi borde leda med 2-0, minst. 

 

Resten av matchen är en konstant press mot Stenkullens mål utöver några farliga kontringar då vi flyttar upp med många spelare men det är en naturlig följd av att vi trycker på. Vi skapar ytterligare lägen där de två bästa får Tobbe och Djordje i varsitt nåt sorts halvt friläge till vänster men målvakten står återigen I vägen och vi lyckas inte spräcka nollan och åker hem med en svidande förlust med 1-0.

 

Men, vi åker också hem med höga huvuden. Vi spelar en bra fotboll med linjer i spelet och skapar målchanser och släpper till ytterst få målchanser. Ser vi till att prestera på denna nivån vecka efter vecka så blir det många poäng, om vi bara blir effektivare i avsluten. 

 

3: Gabbe

2: Basse

1: Hannes

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 7/6 19:00
4 - 8  
Lör 1/6 14:15
4 - 2  
Ons 29/5 19:00
2 - 2  
Fre 24/5 19:00
3 - 2  
Fre 17/5 19:00
1 - 2  
Ons 15/5 19:15
7 - 1  
 
 
Våra Huvud Sponsorer
VÅRA SKYLT/FLAGG SPONSORER
Samarbeten