SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Utbynäs Sportklubb
Utveckling, Samhörighet och Kamratskap
Utbynäs SK
3 - 3
Angered BK
Utbynäs SK3 - 3Angered BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 05 april, 19:15
Plats:Lemmingvallen 2 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 060101003
Samling:18:00
Bitter poängförlust i sista minuten .
2024-04-06 00:06

Ösregn och 5  grader i luften, det kvittar när det seriepremiär. Känslan var ändå "äntligen ". 

 

Motståndare vsr Angered BK som förra året åkte ur Div.3 så vi förväntade oss en tuff match. Vilket försvårades av snökaos och problem med planbokning så vi har missat lite träningar senaste veckan. Lägg till lite småskador och sjukdomar på sistone så var känslan att vi inte riktigt visste var vi stod. 

 

Inför match så körde Utby Ultras tifo med bengaler och fyrverkerier så stämningen var på topp på Lemmingvallen.  

 

Bättre skulle det bli då vi direkt från start tar tag i matchen och spelarna följer matchplanen till punkt och pricka och presspelet sitter perfekt. 

 

Vi trycker ner Angered och skapar lite halvchanser och hörnor och på den tredje hörnan slår Sina in bollen direkt i bortre gaveln. 1-0 och känslan är god. Ledning och bra grepp om spelet. 

 

Strax därefter funkar pressen perfekt igen och vi vinner bollm högt, kombinerar och Max kommer fri och gör inget misstag utan rullar in 2-0. Nu har vi matchen under full kontroll. 

 

Halvleken går och vi släpper till ytterst få chanser men skapar egentligen inget själva heller. 

 

Men tyvärr så ger vi bort en onödig frispark 7-8 min innan halvtid. Vi vinner första och andra bollen men lyckas inte få bort bollen ordentligt och bollen studsar till deras spelare som skjuter och bollen studsar på en spelare och in i mål, irriterande. 

 

I halvlek är vi glada för ledningen men missnöjda att det enbart är ett måls ledning. Vårat innermittfält gör en utmärkt första halvlek och vinner oerhört mycket boll och vårdar den bra. Backlinjen har full koll  och längst fram är Tobbe ständigt farlig och jobbig för Angereds backlinje. 

 

Tyvärr tvingas Tobbe byta i halvlek pga problem med sin baksida. In kommer Elhan i hans ställe. I övrigt inga byten. 

 

Andra halvlek börjar ungefär på samma sätt som första. Angered har en del boll men vi vinner ofta boll på mitten och därifrån hotar vi ständigt i djupled. Vilket händer ca 10 min in i andra halvlek. Bollvinst, löpningar i djupled, Elhan fri men målvakten räddar dock inte bättre än att Haron kan slå in returen i öppet mål. Glädje och lättnad. 

 

Tyvärr så börjar problemen här, när vi har som mest kontroll. Några spelare börjar få ont på diverse ställen och vi tvingas till flera byten. Tyvärr gör coach ett misstag och byter formation men inte tillräckligt tydliga instruktioner vilket gör att vi tappar den kontroll vi har över matchen och Angered får lite mer tid med boll och vi täcker fel ytor. I 75e minuten studsar en boll fel för oss och rätt för Angered och plötsligt är deras spelare fri och gör 2-3 med 15 min kvar. Lite orolig känsla för första gången i matchen.  Men vi lyckas rycks upp oss och skapar 2 chanser där vi skall punktera matchen med ett fjärde mål. Men tyvärr får vi inte in bollen och i sista minuten får Angered en frispark från ca 20 meter som de typiskt nog slår in och matchen slutar 3-3. Bittert slut men ändå på något sätt en bra prestation.  Känslan  är att vi med fler matcher och kontinuerlig träning kommer bli ännu bättre. 

 

Stort tack till Utby Ultras och övrig publik för stödet. Nästa gång hoppas vi kunna ger er 3 poäng. 

 

Dagens poäng:

 

3. Max

2. Basse 

1. Berin 

 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 17/5 19:00
1 - 2  
Ons 15/5 19:15
7 - 1  
Tor 9/5 12:00
2 - 1  
Fre 3/5 19:00
7 - 2  
Ons 1/5 15:00
4 - 2  
Sön 28/4 17:30
7 - 1  
 
 
Våra Huvud Sponsorer
VÅRA SKYLT/FLAGG SPONSORER
Samarbeten