Matchnummer: 060981002
Samling:12:15, Klubbstugan
Bra insats, sämre resultat.
2023-02-26 17:26

Lunden stod för motståndet i andra gruppspelsmatchen i Östra Cupen i något som kunde ses som en gruppfinal efter våran seger mot Kode igår.

Vi saknade några spelare och fick sätta Joel som ovan mittback men det gav ett utmärkt resultat.  Tufft med två matcher på två dagar men vi har tränat hårt och låtit många spela så det blev bra till slut ändå.

I dagens match började Lunden bäst, vi slarvade med nåt eller några uppspel och de lyckades komma till nåt läge men aldrig till avslut.

Allt eftersom så äter vi oss in i matchen och tar sakta men säkert över och skapar några halvchanser och en jättechans när Holmberg får bollen fri vid straffpunkten, kanske skulle skjutit istället för att försöka runda målvakten.

Vi fortsätter styra spelet och såga oss igenom deras press samtidigt som vårat presspel ger bra resultat.  I 29e minuten spelar vi oss igenom centralt men tappar bollen, dock är vi bra i återerövringen och vinner tillbaka bollen som spelas till Mackan utanför straffområdet som spelar ut till Haron till vänster som slår in 1-0 till oss. 1-0 i halvlek och vi på bänken är väldigt nöjda med våran insats.

Andra halvlek blir jämnare och mer av ett ställningskrig med några gula åt båda lagen och hafsigt spel,  inget vi gillar. Vi behöver bli lite bättre på att inte dras med i Hawaii-fotboll utan spela mer kontrollerat och använda de spelvägar vi tränar på. Med 10 minuter gjorde vi 2-0 efter ytterligare ett fint kombinationsspel.  Problemet är bara att domaren inte såg att bollen var inne.

Med 6-7 minuter kvar så får Lunden en frispark vid halvplan, de lyfter upp hela laget och drar en lång boll.  Duellen slutar med att de får straff och gör mål på deras första avslut på mål....trist.

Inget mer händer och matchen slutar 1-1, vi vinner straffsparkläggningen med 2-0..En match som visar att vi är på rätt väg. Redan nu börjar vi förstå och använda de principer och spelvägar vi tränare vill använda oss av och att vi kan spela såhär bra redan nu mot ett så bra lag som Lunden efter endast 8 veckors träning ihop är riktigt lovande.

Mycket trevlig helg med två matcher som inger hopp inför framtiden. Många bra insatser som visar att vi har en riktigt stark konkurrens på alla positioner. Alla gjorde klart godkända eller riktigt bra insatser, ingen var dålig.